Main Content

Magnolia Community Forums: Get help with Magnolia: Audit not working


  • mxn1985
    mxn1985
    Full name: Rubmin
    Posts: 3
    Last post: Jul 24, 2017 9:22:19 AM
    Registered on: Jul 20, 2017
    Audit not working
    #1 by mxn1985 on Jul 20, 2017 10:48:59 AM

    This my first time try to use magnolia audit. I enable everything but not log anything when I login/logout or do some action. Please help me on this.

  • ahietala
    ahietala
    Full name: Antti Hietala
    Posts: 342
    Last post: Sep 14, 2017 11:48:40 AM
    Re: Audit not working
    #2 by ahietala on Jul 21, 2017 11:30:34 AM

    Hi Rubmin,

    Make sure you look into the correct log file. Login and logout actions are logged into magnolia-access.log, not into magnolia-audit.log by default. Try enabling audit for the "activate" action since it is logged into magnolia-audit.log. Publish something and see if you get a line in the file.

    Entries in the file are typically one-liners. They are so small that the file size barely grows. You might see "zero bytes" in your Windows file explorer or Mac Finder although events are actually logged. So open the file to be sure.

    Auditing should work with minimal configuration. The log4j.xml already has the relevant section enabled. You just need to decide which actions to audit.
    https://documentation.magnolia-cms.com/display/DOCS/Audit

    --Antti

  • mxn1985
    mxn1985
    Full name: Rubmin
    Posts: 3
    Last post: Jul 24, 2017 9:22:19 AM
    Registered on: Jul 20, 2017
    Re: Audit not working
    #3 by mxn1985 on Jul 24, 2017 4:57:47 AM

    Hi Antii,

    Thank you for your reply, but I done everything include enable all in auditLogging/logConfiguration



    and my log4j.xml in using default setting but my magnolia-audit.log still empty, even do I create, modify, delete even publish and unpublish. But still nothing write into magnolia-audit.log.

  • mxn1985
    mxn1985
    Full name: Rubmin
    Posts: 3
    Last post: Jul 24, 2017 9:22:19 AM
    Registered on: Jul 20, 2017
    Re: Audit not working
    #4 by mxn1985 on Jul 24, 2017 9:22:19 AM

    It resolved, I change my root priority from ALL to INFO, my audit log not write anything. Sorry for inconvenient

You don't have the permission to post on this thread

Sign in

To login on this forum, you can use your Magnolia Forge, Support or Partner account, or, below, your Google, Yahoo! or OpenID account. If you have trouble logging in, or any other sort of issue, please let us know in the Meta forum, on the user-list, or simply by email at forum-admin at magnolia-cms dot com.

* Required

... or sign in with:

  • icon http://{your-openid-url}
  • icon
  • icon https://me.yahoo.com/